pikalainat pitkällä maksuajalla

Pikalainat Pitkällä Maksuajalla – Mikä on paras?

Pikalaina

Pikalainoja otetaan Suomessa yhä tasaiseen tahtiin, ja vaikka kulutusluotot ja pikaluotot ovatkin vieneet ainakin pienen osan näistä lainaajista, ovat pikavipit sekä pikalainat edelleen ne suosituimmat lainat mitä netistä haetaan. Tarjontaakin on paljon, ja näitä lainoja löytyy nykyään melkein joka lähtöön ja tarpeeseen. Ja tämä pätee myös kun etsitään pikalainaa pitkällä maksuajalla!

Kun siis kaipaat hieman lainaa jossa maksuaikaa riittää hieman pidemmäksi aikaa, kannattaa kurkata ainakin seuraavat pikalainat:

Pikalainat pitkällä maksuajalla - mikä idea?​

pikalainat pitkällä maksuajalla

Tätä kirjoitusta lukiessa on hyvä tietää, että kun puhutaan pitkästä maksuajasta pikavippien kohdalla, tarkoittaa se eri asiaa kuin jos kyseessä olisi vaikka kulutusluotto. Määritelmät eroavat toisistaan, sillä aikajaksi mikä pikavipeissä yleisesti on, on paljon lyhyempi kuin suurissa luotoissa tai muissa lainoissa. Samalla lailla kuin asuntolainassa 10 vuoden takaisinmaksuaika voi olla lyhyt, on 6 kk maksuaika pikalainasssa yleensä jo melko pitkä. Vaikka enään ei eletä vuotta 2008, jolloin vipit piti yleisesti maksaa takaisin viimeistään 30 päivän sisällä, on harvemmin näissä lainoissa vieläkään aikaa maksaa ne takaisin yli 90 päivää. 

Kuitenkin nykyään on tarjolla muutamia pikalainoja 12 kk maksuajalla, sekä myös useampia 6 kuukauden maksuajalla. Ja yleensä kun haetaan pikalainaa, on tämä määrä aivan riittävä, sillä näiden vippien suuruus ei yleensä ole ainakaan enempää kuin 2000 €. Ja useimmiten puhutaan 200 - 700 euron pikavipeistä. Ja tälläisen pitäisi pystyä maksamaan takaisin kyllä jo vuodessa, jos sellaista haluaa. Muuten kannatta harkita tarkoin, onko kannattaa tälläinen laina sitten ottaa.​

Pitkä maksuaika ei aina hyväksi

Mitä pidempi maksuaika lainaalla on, sitä kalliimmaksi se myös tulee. Tämä onkin se suurin ongelma jos otetaan lainaa joka maksetaan takaisin vasta paljon myöhemmin. Korko nimittäin kasvaa koko ajan kun pikavippiä on,  ja mitä kauemmin sitä pitää, sitä kalliimmaksi tämä kustannus myös nousee. Ja koska vipeissä on yleisesti keskimäärin korkeimmat korkokustannukset, on tämän vaikutus erityisen suuri!

pitkän maksuajan vipit

Tämän takia ei näihin lainoihin kannatakkaan ottaa turhan pitkää aikaa, jos vain on mahdollista se välttää. Jos on aivan pakko saada vaikka vippi vuoden maksuajalla, niin sitten on vain pakko se saada ja hyvä niin. Mutta jos olisi mahdollista maksaa laina takaisin nopeamminkin, niin ei turhaan kannata ottaa lisäaikaa siihen.

Tässä on kuitenkin käytettävä järkeä, sillä liian lyhytkin aika on huono, ehkä jopa pahempi.​ Sopiva laina-aika onkin yleisesti sellainen, että laina tulee maksettua melko nopeasti, mutta ei siten että mitään varaa ei jää muihin yllättäviin kuluihin. Yleinen ongelma on se, että lasketaan että "okei, tässä kuussa mulle jäi käteen 200€ ja edellisessä 250 €. Tämän takia voin siis maksaa takaisin 200 € kuussa." Tämä ei kuitenkaan ota huomioon sitä, että mitä jos seuraavina kuina tulee vastaan mm. auton katsastusta, uusien työvaatteiden ostoa tai uuden pesukoneen hankinta. Tämän takia pitäisi aina jättää pieni varamarginaali yllättävien tapahtumien johdosta. Ja monesti ne tulevat juuri silloin kuin ei olisi kovin hyvä aika.

Tässä mielessä pikalainat pitkällä maksuajalla ovatkin joissakin tilanteissa paras vaihtoehto, sillä niiden avulla saada tuota kuukausierää laskettua pienemmäksi.​ Selvää on että mitä hitaamminen maksaa lainaa takaisin, sitä pienemmissä erissä sitä myös pitää kuukausittain lyhentää. Jos siis koet että tarvitset vaikka 1000 euroa lainaa, niin näiden pitkien lainojen avulla voit saada kuukausierää laskettua tuonne 100 euron paikkeille, joka voi olla tärkeää monille.

Näille lainoille on siis paikkansa, mutta aina pidempi maksuaika ei ole hyväksi. Itse tiedät parhaiten miten nopeasti ja millaisissa erissä pystyt lainaa takaisin maksamaan. Kannattaakin harkita hieman, ennen kuin laittaa hakemusta menemään ja miettiä, mikä se sopiva lainasumma ja maksuaika minulle oikeasti on.​ Pikavippi, pitkä laina aika voi olla hyvä tarjous, tai sitten tulla liian kalliiksi.

Yleiset faktat pikalainoista

Pieni laina pitkällä maksuajalla voi kuullostaa houkuttelevalta, mutta kannattaa tietää ennen kuin sitä hakee, mitä nämä pikalainat oikeasti ovat. Jos et ole ennen lainaa netistä hakenut, et ehkä oikein tiedä mitä nämä erilaiset vipit ja nettilainat oikein käytännössä ovat.

Pikalaina on yleisesti termi, jota käytetään useimmiten netistä haettaviin pienehköihin lainoihin, joissa yleensä on lyhyt maksuaika. Ei aina, kuten tämä kirjoitus osoittaa, mutta useimmiten.​ Suuruudeltaan nämä lainat ovat yleensä 100 - 1000 euron luokkaa, mutta mahdollista on saada pikalainaa 2000 euroon astikkin. Tätä suuremmat summat toimivat lähes aina luoton periaatteella, ja niitä kutsutaan yleensä joko kulutusluotoksi tai joustoluotoksi. Niistä voit lukea tarkemmin niiden omista vertailuista.

Mutta tämä pika- etuliite ei viittaa varsinkaan nykyään enään vain siihen, että tälläinen laina pitäisi maksaa takaisin nopeasti. Se nimittäin viittaa myös siihen, että tämän lainan saa itselleen todella nopeasti! Nykyään onkin mahdollista netin kautta varsinkin saada rahaa tilille jo melkein vartissa, ja monesta paikasta viimeistään 30 minuutin sisällä. Tämä on nopeaa, ja yksi iso syy miksi nettilainojen suosio on niin merkittävä vuodesta toiseen.

Pikalainat pitkällä maksuajalla ovat hieman harvinaisempia, mutta viimeisten sanotaanko noin 3 vuoden aikana, näitäkin on tullut enemmän markkinoille. Tämä vippi pitkällä maksuajalla on kuitenkin rajoittunut yleensä 12 kuukauteen, ja en ainakaan itse ole havainnut tätä pidempiä aikoja. Toisaalta kulutusluotoissa maksuaikaa voi saada jopa 15 vuotta jos lainasumma on tarpeeksi suuri, että jos tarvitset tätäkin enemmän aikaa takaisinmaksuun tai haluat enemmän kuin 2000 euroa lainaa, niin kannattaa kääntyä noiden luottojen pariin.