pikavippi kokemuksia

Pikavippi Kokemuksia – Tarinoita Pikavipeistä

Pikavippi

Tälle sivulle olemme keränneet erilaisia pikavippi kokemuksia sekä uutisia jotka liittyvät pikavippeihin.

Tiistai 06.03.2017

Pikaluottojen myöntämiseen täytyy eduskunnan mukaan tehdä muutoksia. Oikeusministeriön työryhmä selvittää mitä tiukennuksia on tehtävä. Esitys on luvassa vielä tässä kuussa.

Lähde: Kauppalehti.fi

Pikavippifirmat kertovat oman näkökulmansa

Maanantai 05.03.2017

Suomen pienlainayhdistys pitää uutta lakialoitetta mahdottomana. Pienlainojen kieltäminen olisi ennenkuulumatonta, sillä se on täysin laillista liiketoimintaa. Jos pikavipit kiellettäisiin Suomessa, olisi Suomi ainoa maa, missä ei saisi myöntää pikavippejä. Tämä johtaisi siihen, että Suomen pikavippitarjonta leviäisi ulkomaille jonka jälkeen toiminnan säätely ja valvonta olisi todella vaikeaa. Yhdistys muistuttaa myös, että mitään korvaavia palveluita ei ole tarjolla, jos pikavipit kiellettäisiin kokonaan.

Pikavipeistä on myös Suomen Pienlainayhdistyksen mukaan väärä kuva luottotietojen menetyksen kannalta, sillä vain noin puoli prosenttia suomalaisten lainoista on pikalainoja, siksi pienlainojen kieltäminen ei poistaisi tai vähentäisi suomalaisten velkaantumista. Pikavipit eivät siis ole lähellekään suuri syy luottotietojen menetykseen. Sampsa Kataja (kansanedustaja) on esittänyt, että luottotiedottomalle pikavipit ovat ainoa keino saada rahaa. Kari Kuusisto (Pienlainayhdistys Ry:n puheenjohtaja) vastaa tähän, että tämä on käsittämätön väite, sillä pienlainayhdistykset eivät myönnä lainaa luottotiedottomalle.

Lähde: Kauppalehti.fi

Pikavippaajat Puolustautuvat

Keskiviikko 01.02.2017

Noin 45% suomalaisista on kokenut olleensa nopean rahoituksen tarpeessa jossain kohtaa elämässään. Useimmissa tapauksissa on ollut syynä yllättävät ja ennalta odottamattomat menot joihin ei ole voinut varautua etukäteen. Yleensä rahaa on lainattu lähiomaisilta, mutta kaikilla tämmöistä vaihtoehtoa ei ole.

pikavippi kokemuksia

Nämä tiedot ovat uudesta tutkimuksesta minkä Suomen Pienlainayhdistys teki vastalauseena uudella lakihankkeelle pienlainojen kieltämiseksi. Suomen Pienlainayhdistyksen mukaan kieltäminen johtaisi sellaiseen tilanteeseen, jossa pienen lainan hakeminen nopeasti olisi käytännössä mahdotonta.

Taloustutkimuksen mystery shopping -tutkimuksessa kävi ilmi, että yksikään tutkimuksessa olleesta kymmenestä pankista ei myöntänyt lainanhakijalle 200 euron lainaa. Lähtökohtaisesti kuulumma summa oli liian pieni ja lainan saaminen olisi kestänyt ainakin yli kaksi viikkoa.

TNS-gallupiin vastanneiden suomalaisten joukosta 75% oli sitä mieltä, että lyhytaikaisia lainoja ilman vakuuksia pitäisi saada, jos luottotiedot ovat kunnossa.

Suomen Pienlainayhdistys myös esittää parhaintaan nykyistä selkeämpiä ja tiukempia sääntöjä, jotta kuluttajien etuja voidaan puolustaa. Kuusisto sanoo, että pienlainojen kieltämisen sijaan täytyisi mielummin kehittää toimialaa. Tutkimukset toteutettiin viimevuoden lopussa.

Lähde: Kauppalehti.fi

Lakialoite pikavippien kieltämisestä

Keskiviikko 21.12.2012

Pikavippien kieltämisen tai rajoittamisen lakialoite etenee, lakialoitteet luovutettiin keskiviikkona eduskunnalle. Aloitteen täyskiellosta on allekirjoittanut 116 kansanedustajaa ja 127 edustajaa on mukana lakialoitteessa, joka ehdottaa pikavippien rajoittamista korkojen ja kulujen osalta. Allekirjoittaneissa on mukana kansanedustajia kaikista eduskuntaryhmistä.

Kokoomuksen varapuheenjohtaja, Sampsa Kataja on sitä mieltä, että pikavippibisnes perustuu ihmisten hädän ja heikon harkintakyvyn hyväksikäyttöön ja on hyvä, että pikavippibisnes vihdoin halutaan kieltää. Moni kansanedustaja on myös harmitellut, ettei “rahantekokoneita” ole saatu kuriin jo aiemmin.

Lähde: Kauppalehti.fi

Pikavippiyritykset:

Velkaongelmat eivät ole pikalainoista

Maanantai 05.12.2011

Pikavippejä syytetään siitä, että ne aiheuttaisivat suomalaisten velkaantumisen ja ajavat suomalaisia rahallisiin vaikeuksiin. Sampsa Kataja ja Lenita Toivakka kannattavat jopa pikavippien täyskieltoa ja sanovat, että pankista saisi pienlainoja halvemmallakin. Suomen Pienlainayhdistyksen johtajat ovat tästä ihmeissään ja esittävät lukuja näiden väitteiden tyrmäämiseksi.

Maxmani Oy:n toimitusjohtaja, Mikko Hannula on eri mieltä. – Tilastokeskuksen mukaan pikavippeihin tulee kuluja n. 25%, joten 100 euron lainasta maksetaan takaisin 125 euroa. Pienin laina mitä pankista voi yleensä saada, on 400 euron laina, johon tulee lainan avausmaksuja 100 euroa, sekä kaikki korot ja muut kulut päälle. Hannula laskee myös, että pikalaina maksaa 0,25 euroa lainattua euroa kohti. Asuntolaina taas n. 0,50 euroa ja pidempiaikaiset kulutusluotot n. 0,8 euroa. Suomen talouksien yhteenlaskettu velka on 107 miljardia euroa, pikalainoja siinä on yhteensä vaivaiset 70 miljoonaa euroa.

Kaiken lisäksi kaikista talouksien kulutusluotoista pikalainojen osuus on vain 0,5%. Maksamaton pikalaina ei ole kannattavaa bisnestä, siksi pikalainayhtiöt eivät kannusta kuluttajia velkaantumiseen, muistuttaa Mikko Hannula. Vajaalla prosentilla maksuhäiriömerkinnät ovat aiheutuneet pikalainoista.

Risicumin toimitusjohtaja Jouni Hintikka ihmettelee, miksi ainoastaan pikavipit nähdään ongelmana. Miksei esimerkiksi pankkien luottokortteja tai vakuudettomia kulutusluottoja jotka aiheuttavat enemmän ongelmia. Hintikka mainitsee myös, että esimerkiksi Nordea Rahoitus, joka on erikoistunut kulutusluottoihin, tekee enemmän liikevoittoa, kuin pikalainoja myöntävät yritykset. Mutta sitä ei kukaan ihmettele julkisuudessa.

Uuden lakialoitteen, pikalainojen kieltämisen, on tarkoitus vähentää suomalaisten velkaongelmia ja estää ylivelkaantumisen. Tätä aloitetta johtavat aktiivisesti kansanedustajat Kataja ja Toivakka. Heiltä jää ilmeisesti kovin pahasti huomaamatta, että suomalaisten velkaantuminen ei ole lähtöisin pikavipeistä. Suomessa on yli 300 000 luottotiedotonta, alle 1% on menettänyt luottotietonsa pikavippien ansiosta.

Pienlainojen asiakkaista n. 65% on vakituisessa työsuhteessa ja vain 24% on opiskelijoita tai eläkeläisiä, sanoo Ferratum Groupin lainatoimintavastaava Saku Timonen. Kaikkien tuloluokkien edustajat hakevat lainoja, tavallisiin arkisiin asioihinsa.

Ferratumin mukaan suurin osa lainanhakijoista maksaa lainansa ajallaan. Ainoastaan 15% saatavista menee perintään, mutta silloinkin vain yksi kolmasosa jättää laskunsa maksamatta, sanoo Timonen.